Huiswerkklas

Geef uw dochter of zoon een extra steuntje in de rug!

Huiswerk hoort bij het leven van een scholier op de middelbare school. Voor de één is dat een fluitje van een cent. Voor de ander een hele uitdaging. Het gevolg is dat ze het huiswerk gaan uitstellen, inefficiënt gaan leren en hierdoor veel langer bezig zijn. Dat werkt niet motiverend.

De huiswerkklas kan een stap in de goede richting zijn!

Tijd besparen en betere resultaten

De begeleiding wordt gegeven op school of op onze hoofdlocatie in Numansdorp. In een rustige omgeving kunnen de leerlingen hun huiswerk maken. In de klas is een door Studievaart opgeleide coach aanwezig. Dit is een coach met  hbo/wo denk- en werkniveau  met affiniteit voor het onderwijs. Deze houdt niet alleen toezicht, maar besteedt ook aandacht aan het plannen en organiseren van huiswerk. Het resultaat is dat leerlingen betere cijfers gaan halen én sneller klaar zijn met hun huiswerk. Zo houden ze meer vrije tijd over.

Niet alleen leren

De huiswerkklas is geen verlengstuk van school. We beginnen altijd met een praatje, iets te drinken en een koekje, net als thuis. Na een dag school moeten kinderen even ontspannen voordat ze aan hun huiswerk beginnen. We stellen het leerproces centraal en de groepjes zijn per coach bij voorkeur niet groter dan 7 leerlingen. Zo kunnen we een persoonlijke benadering waarborgen.

Moeite met de leerstof

De coach kan ook adviseren aangepaste ondersteuning te geven aan uw dochter of zoon. Soms blijkt dat de huiswerkklas onvoldoende ondersteuning geeft en dat  inhoudelijke bijles voor een of meerdere vakken beter passend is.

Leerlingvolgsysteem

Studievaart maakt gebruik van een leerlingvolgsysteem dat communiceert met het leerlingvolgsysteem van school. Hierdoor kunnen we zien welk huiswerk er gemaakt moet worden, hoe de cijferlijst eruitziet en hebben we goed zicht op de ontwikkeling van uw zoon of dochter. Daarnaast ondersteunt het systeem een planning voor uw zoon of dochter. Met behulp van het systeem kunnen we eenvoudig met u en de mentor communiceren.

Kosten

De prijs is afhankelijk van het aantal maal per week dat uw zoon of dochter gebruik wil maken van de huiswerkklas.

Huiswerkpakket A
1 dag (maximaal 3 uur) per week € 102,00 per kalendermaand

Huiswerkpakket B
2 dagen (maximaal 2 x 3 uur) per week € 168,00 per kalendermaand

Huiswerkpakket C
3 dagen (maximaal 3 x 3 uur) per week € 198,00 per kalendermaand

Huiswerkpakket D
3 dagen (maximaal 3 x 2 uur) per week € 168,00 per kalendermaand

Huiswerkpakket E
2 dagen (maximaal 2 x 2 uur) per week € 120,00 per kalendermaand

Huiswerkpakket F
2 dagen (maximaal 1 x 2 uur en 1 x 3 uur ) per week € 145,00 per kalendermaand

Inschrijven

Wilt u uw zoon of dochter meteen inschrijven voor de huiswerkklas, dan kunt u dat doen door het contactformulier in te vullen of mailen naar: info@studievaart.nl

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de huiswerkklas, de cursus ‘Leren leren’, individuele begeleiding of bijles voor uw zoon of dochter dan kunt u ook altijd even telefonisch contact opnemen met:

Gertrude Punt-Stoopendaal   06 - 24 59 88 55

Monique Meulenkamp  06 - 20 45 18 69